Helgelandskysten

Inquire Booking

Det er ikke helt uten grunn at Helgeland blir kalt for et padleparadis. Med tusenvis av øyer, holmer, skjær og lune viker blir Helgeland ansett som et av Norges beste områder for havkajakk. Trange fjorder og utallige øyer omkranset av storslåtte fjell, gir deg som padler stor variasjon og mange spennende naturopplevelser.

Helgelandskysten er av Den Norske Turistforening sine Facebook-venner kåret til Norges vakreste kyststrekning.

Det er en glede vi nok en gang kan invitere til kajakk og fjelltur på vakre Helgelandskysten. Vi vet at svært mange har lyst å oppleve dette øyriket med holmer, skjær og vakre høye fjell, men logistikken og avstanden bremser kanskje mange turplaner. 

Nå kan du bare surfe på dønningene og la Rogaland Aktiv as arrangere turen for deg. Vår samarbeidspartner Helgeland kajakk (se link) stiller med gode kajakker og utstyr for de som trenger dette.  

 

 

 

 

 

Inquire Booking
Å komme seg til Tomma
Det enkleste er å fly til Mo i Rana. Når du lander på flyplassen går det minibuss/ flybuss til sentrum. Bussen tar ca 20 minutter og koster ca kr: 112,- Vel fremme i sentrum kan du legge bagasje i oppbevaringsbokser mens du tar deg en matbit og gjør de siste innkjøp. Husk småpenger til boksene, de tar ikke kort. 
Bussen som bringer deg til Nesna fergekai går ved samme stasjon som du kom til fra flyplassen. Bussen går kl 16.10 og koster ca 150,- Fergen fra Nesna til Tomma går ca kl 19.00 og koster kr: 55,-
Vel fremme på Tomma blir du hentet og fraktet til Tomma turistsenter. Kjøreturen fra fergeleie til campingen er ca 20 minutter. 

Route

  1. Mo i Rana